Studenții clujeni, ajutați de trei câini de terapie să nu mai fie stresați în sesiune

Studenții clujeni, ajutați de trei câini de terapie să nu mai fie stresați în sesiune
Trei câini de terapie îi vor ajuta pe studenții a două universități din Cluj-Napoca să nu mai fie stresați în perioada sesiunilor, aceștia fiind incluși în programul "Keep calm with dogs", care a fost lansat, joi, în premieră națională, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 23/01/2014, 17:27
Actualizat: 23/01/2014, 17:36

Trei câini de terapie îi vor ajuta pe studenții a două universități din Cluj-Napoca să nu mai fie stresați în perioada sesiunilor, aceștia fiind incluși în programul „Keep calm with dogs”, care a fost lansat, joi, în premieră națională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca au lansat, joi, programul antistres „Keep calm with dogs”, care se adresează studenților celor două instituții și are scopul de a reduce nivelul de stres asociat cu examenele din sesiune prin interacțiunea cu câini de terapie.

Alina Rusu, conferențiar la Facultatea de Psihologie a UBB, a declarat că proiectul a fost inspirat din modelul unei universități canadiene, intitulat „Puppy-Room for Stressed Students”.

„La Vivariul UBB s-a lansat, joi, programul antistres «Keep calm with dogs», studenții de la UBB și USAMV având ocazia de a-și reduce nivelul de stres asociat cu examenele din sesiune prin interacțiunea cu câini de terapie, sub supervizarea echipelor specializate în activități asistate de animale. Programul își propune extinderea beneficiilor interacțiunii om-câine și pe parcursul semestrului, în direcția eficientizării procesului de învățare, având în vedere efectele dovedite științific ale acestui tip de interacțiune asupra îmbunătățirii memoriei de lucru, a performanței în sarcină și a atenției executive”, a spus Rusu.

Potrivit acesteia, programul oferă studenților exerciții de relaxare într-o cameră specială, numită „camera de relaxare”, în care aceștia vor putea să se joace cu câinii.

„Noi am pus ședințele de destresare de două ore, dar pot fi și de o jumătate de oră. Vom posta pe pagina de Facebook a programului exercițiile structurate, care vor avea loc de două ori pe săptămână, dar vom lăsa și exerciții libere, prin joc. Ca exercițiu demonstrativ este «Happy tails», studenții fiind încurajați să ofere câinelui o recompensă pentru a da cât mai mult din coadă, iar câinele se cronometrează. Datul din coadă, spun studiile, este un indicator al fericirii câinelui, însă se propagă și la om”, a explicat Rusu.

De asemenea, în cadrul ședințelor de terapie cu ajutorul câinilor studenții vor mai participa și la alte exerciții, cum ar fi plimbatul în lesă, perierea și îngrijirea corporală, jocul cu mingea, învățarea și exersarea unor trucuri comportamentale sau ascunderea unor răvașe și găsirea lor cu ajutorul câinilor.

În program participă trei câini atestați – Bes, un labrador negru de doi ani și jumătate, Bailey, un beagle de cinci ani, și Dersou, tatăl lui Bes, care are șapte ani și jumătate.

Patrupedele aparțin asociației Dog Assist din Cluj-Napoca și vor fi aduse de două ori pe săptămână la Vivariul UBB unde se vor ține ședințele de terapie.

„Interacțiunea cu câinele îi ajută pe studenți să se destreseze și noi încercăm să le creăm cadrul prin care ei vor pleca din camera de relaxare cu zâmbetul pe buze, relaxați și încărcați pozitiv pentru a-și continua studiul”, a declarat, joi, președintele Dg Assist, George Mosoia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Decizia luată de autorități în privința căutărilor lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Pițurcă Jr. a 'încercuit-o' pe voluptuoasa fiică a Andreei Berecleanu! Adio, ICH! CANCAN.RO publică imaginile...
Kate Middleton, ANUNȚ de ultimă oră. I-a întristat pe mulți: ​„Îmi pare foarte rău”
"Copilul trebuie să aibă frică de părinţi". Patru fraţi din Botoşani, bătuţi cu bestialitate de...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Primul caz din Europa de febră Oropouche, diagnosticat în Italia
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Se CONFISCĂ permisul auto pe loc. Șoferii pot fi prinși și a doua zi
Apa care poate ucide. Toți o bem
VIDEO | Cum a fost surprins Chris Martin, solistul Coldplay, într-un parc din București. Putea...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Erik Weihenmayer, prima persoană nevăzătoare care a cucerit Everestul
×